Konserter 2013

Die Dicken Finger 05.05.2013

3617137

CEMENTEN KL. 21.00

Die dicken Finger omtaler lydbildet sitt som en fritt flytende strøm av lyd-lava som transporterer tusener av fragmenterte motiver og smelter de sammen til noe skinnende nytt.

Alle de tre musikerene er kjente figurer fra Berlins impro-scene og bidrar i et utall band inklusive SoKo Steidle som gjorde stor suksess hos StaJazz for to år siden. Dette er bandets første turné i Norge og Stavanger er først ut så dette er langt fra gammelt nytt.

Musikken til Die dicken Finger presser grensene for fritt improvisert musikk langt inn i estetikken til Hardcore og Offroad-core, og vil rett og slett ta et aldri så lite oppgjør med tannløs middelmådighet. Die dicken Finger påstår selv at musikken deres er et rensende kaos, og det kan vi som har hørt den skrive under på!

Olaf Rupp - El-gitar
Jan Roder - El-bass
Oliver Steidle - Trommer

http://www.myspace.com/diedickenfinger

Konserten støttes av Norsk Kulturråd, Stavanger kommune og Initiative Musik gGmbH.

Fire Room 05.06.2013

9929053

CEMENTEN KL. 21.00

Paal Nilssen-Love, den kompromissløse kraftpakken av en trommis, tar atter en gang med seg et fantastisk band til Cementen. På saxofon har vi Chicago-baserte Ken Vandermark som har spilt med Nilssen-Love i mange år, og de har blant annet en hardtslående duo sammen. Elektronikken styres av Lasse Marhaug som siden tidlig 90-tall har vert en av de mest aktive støymusikerene vi har, og han har medvirket på over 200 utgivelser.

Musikken til bandet har blitt omtalt som en blanding av punk, europeisk/Chicago-frijazz, norsk støy og dødsmetall.

Fire Room har gjort mange konserter og gav ut platen «Broken Music» i 2008. Bandet spilte på StaJazz for tre og et halv år siden, og den konserten står fremdeles fram som et av høydepunktene fra det året. Nå er det på tide med et gjenhør, så før du tar sommerferie: få med deg Fire Room!

Ken Vandermark – Saxofon
Lasse Marhaug – Elektronikk
Paal Nilssen-Love – Trommer

http://www.kenvandermark.com/
http://http://www.lassemarhaug.no/
http://www.paalnilssen-love.com/

Comments are closed.